71-годишният Брус Едуард Бел, с четири предишни присъди за грабеж, беше арестуван в САЩ във връзка с новото престъпление. Мъжът отново ограби банка в Лос Анджелис, Калифорния и избяга с голяма сума пари. Местното полицейско управление съобщи, че мъжът е откраднал 60 000 долара.

Органите на реда в Лос Анджелис са добре запознати с Брус Едуард Бел, който има репутацията на сериен банков обирджия, пише Los Angeles Times. По време на престъпната си кариера той е осъждан и лежал четири пъти в затвора за подобни престъпления. Общо той прекара зад решетките над 40 години.

Брус Едуард Бел беше арестуван на 21 декември след съобщение за банков обир в блок Vineland Avenue. Полицейски служители твърдят, че възрастен рецидивист е влязъл в сградата и е насочил пистолет към служителка, настоявайки да отвори вратата към забранена зона. Мъжът е обвинен, че е напуснал банката с над 60 000 долара и е потеглил със седан.

Свидетели съобщили за превозното средство на полицията, която открила едно от превозните средства, отговарящи на описанието, в района на Футхил. Служителите спрели автомобила и арестували Бел по подозрение за отвличане.

В колата полицията казва, че е открила макет на огнестрелно оръжие и 64 000 долара в брой.

Бел е бил освободен под наблюдение по време на ареста си и е бил освободен от федералния затвор през юли 2021 г., според полицейското управление на Лос Анджелис. Той излежа повече от 40 години в затвора.