Американски следователи, които издирват изчезналата майка на три деца Мая Милет, казват, че са открили доказателства, че съпругът й е платил повече от 11 000 долара на окултисти, за да „накажат“ съпругата му за предполагаема изневяра.

Мая Милет, майка на три деца, която е работила в Центъра за военноморска информация на САЩ в Хавай, не е била забелязана от 7 януари 2021 г. Малко преди изчезването й съпругът на жената, бившият снайперист от ВМС на САЩ Лари Милет, се забърква с окултисти в опит да възстанови разпадащия се брак, пише The Daily Star.

„Лари се свърза с няколко заклинатели онлайн в опит да спаси брака си. Полицията откри рецензия с пет звезди, която Лари беше написал за една от самопровъзгласилите се вещици“, съобщава подкастът Lights Out.

В рецензията се казва следното: „Тя е мила, професионална и учтива. Любовното ми заклинание все още не се е проявило, но наистина се надявам и разчитам на това.“

Жена изчезна, нае вещица, любовна магия, уби съпруга, преследвана съпруга, заподозрян в държавна измяна, арестуван от полициятаЦял екран
Мъжът заподозрял жена си в изневяра Снимка: GoFundMe

Подкастърите разкриха, че тези заклинания струват само няколко долара и имат за цел по някакъв начин да накарат Мая отново да бъде привлечена от съпруга си. С течение на времето мъжът похарчил повече от 11 000 долара за услугите на вещицата.

Били Литъл, бивш следовател от ВМС на САЩ, нает от семейството на Мая да разследва мистерията, обяснява, че интернет е пълен с хора, готови да направят любовно заклинание за 5 долара. Но той каза, че Лари също е изпратил съобщение до самопровъзгласилия се „заклинател“, като го моли да наложи проклятие върху красивата 42-годишна майка.

Жена изчезна, нае вещица, любовна магия, уби съпруга, преследвана съпруга, заподозрян в държавна измяна, арестуван от полициятаЦял екран
Семейството отглеждало три деца Снимка: GoFundMe

Мъжът пращал и съобщения до роднина на Мая, в които намеквал, че я подозира в изневяра към него. Подкастът Lights Out твърди, че той им е изпратил няколко пасажа от Библията. Когато членовете на семейството отишли ​​да проверят жената, открили, че къщата е ужасно студена, всички прозорци са отворени и климатикът работи на пълна мощност, въпреки че е средата на зимата. Лари събуди подозренията им, като първо заяви, че Мая се е заключила в спалнята и не може да излезе, а след това като каза, че е отишла на „разходка из страната на виното“.

Роднините съобщиха за притесненията си на полицията, полицията реши да не образува дело за убийство и първоначално третира изчезването на жената като случай на изчезнало лице. Лари Милет беше арестуван за убийството на жена си през октомври 2021 г. и твърди, че е невинен. Мъжът твърдял, че Мая е напуснала дома им и трите им деца по собствено желание.

Превод: GlasNews