На един от плажовете във Флорида, САЩ, посетителите бяха изненадани неочаквано, когато от океана внезапно се появи доста голяма черна мечка.  

Според един от свидетелите, който се натъкнал на неочакваната поява на мечката, първоначално се уплашил, мислейки, че е акула. Крис Барън се приближил, предположил, че може да е куче, но предположението му не било ввярно, пише Fox News. Инцидентът е станал на оживен плаж в Дестин, Флорида, където животното внезапно се е появило от океана и е плувало близо до почиващи хора, преди да стигне до брега.

Мечка в океана, плаж, хора, туристи, мечка, животно,цял екран
Американецът разказа, че хищникът е плувал точно до брат му и 12-годишния му син Снимка: New York Post

Американецът добави, че хищникът е плувал точно до брат му и 12-годишния му син.

"В този момент разбрах, че това е мечка и започнах да я снимам. Тя продължи да плува. Когато стигна до брега, се изплаши и се блъсна в храсти в пясъчните дюни. Мисля, че повечето хора бяха шокирани, а не уплашени. Никой не очаква да види мечка в Мексиканския залив", добави той.

Докато мечката плуваше в океана, една от жените беше чута извън екрана да казва: „Изглежда, че и тя е на почивка!“ Експертите от Комисията за опазване на рибата и дивата природа във Флорида обаче имат по-разумно обяснение.

Комисията за риба и дива природа на Флорида (FWC) каза в изявление, че по това време на годината малки, като това, видяно в Дестин, може да напуснат къщата на майка си и да изследват „неочаквани места“ в търсене на нов дом. Това съобщава New York Post.

„Въпреки че е необичайно да видите диво животно да плува в плитките води на пренаселен плаж, не е необичайно да видите черни мечки да плуват в Персийския залив, насочвайки се към бариерните острови в търсене на храна“, казаха в FWC.