В САЩ Siggi's Dairy, която произвежда кисело мляко в исландски стил, обещава да плати 10 000 долара на хора, които участват в 30-дневна програма за "дигитална детоксикация" - въздържане от използване на смартфон за един месец. Условията на конкурса бяха публикувани на сайта на компанията.

Всеки американски гражданин на възраст над 18 години може да опита да получи награда. Желаещите да участват в програмата за дигитална детоксикация на Siggi трябва да попълнят и изпратят онлайн формуляра до сряда, 31 януари, съобщи USA Today. Трябва да предоставите вашето име и фамилия, имейл адрес, държава, да потвърдите, че сте над 18 години и да изпратите завладяващо есе на тема „Защо се нуждаете от дигитален детокс в живота си и как ще ви повлияе положително“.

Siggy Dairy CompanyЦял екран
Плакат за конкурса Siggi's Dairy

Всички победители ще бъдат уведомени по имейл в четвъртък, 15 февруари. В допълнение към паричната награда, победителите в състезанието могат да разчитат и на няколко допълнителни награди:

  • калъф за смартфон;
  • старомоден флип телефон;
  • предплатена SIM карта за един месец;
  • Тримесечна доставка на кисели млека Siggi's.

„Целта на състезанието е да покаже на хората ползите от отказването от цифровите технологии с надеждата, че това ще им помогне да започнат нови здравословни навици от Нова година... Вярваме в силата на простия живот с по-малко разсейвания. Едно от най-големите разсейвания в живота ни днес „Това е телефонът“, се казва в уебсайта на състезанието.

Siggi's Dairy произвежда исландско кисело мляко или skyr, много гъст и плътен млечен продукт с консистенция нещо средно между обикновеното кисело мляко и сиренето. Съдържа 3-4 пъти повече протеини от обикновеното кисело мляко от магазина. Има кисело-млечен, но в същото време сладникав вкус.