В Съединените американски щати мъж отиде на парти за Хелоуин и започна да стреля. В резултат на това има жертви и ранени. 

Инцидентът се случил в Ybor City, Тампа, Калифорния. В неделя неизвестен мъж открил стрелба на парти и убил двама души. Други 18 са ранени, съобщи The Sun на 29 октомври.

От местното полицейско управление вече съобщиха, че заподозреният за стрелбата е задържан.

"Въпреки че разследването продължава, изглежда, че спор между две групи е ескалирал в стрелба. 19 души са били откарани в близките болници, където една от жертвите е починала", се казва в изявлението.

Един от пострадалите е починал намясто от раните си.

Между другото, очевидци на трагедията на партито за Хелоуин отбелязаха, че този ден са чули поне 30-40 експлозии. DJ Brian Dow, който присъства на събитието, също сподели някои подробности.

„Завърших своя DJ сет и когато се канех да изляза през вратата, стрелецът се появи, изпразвайки поне 2 пълнителя, вероятно 30-40 патрона“, се казва в публикацията.

Една от потребителите на социалната мрежа X (бивш Twitter) отбеляза, че всичко се е случило за секунди. Тя и приятелите й били шокирани, но в крайна сметка успели да напуснат партито без последствия.