Американският актьор Алек Болдуин е стрелял с реквизитното оръжие, което е убило жена кинематографист и е ранило режисьора на нов уестърн, съобщиха американските правоприлагащи органи.

Кървавата драма се е разиграла на снимачната площадка на уестърна "Rust" в Ню Мексико, съобщи CNN.

Актьорът е трябвало да стреля с халосни патрони, но в момента на изстрелите шрапнели са поразили двама души от екипа.

Режисьорът на филма Джоел Соуза е по-леко ранен, а по-тежко пострадалата жена оператор Халина Хътчинс е откарана в болница в Албакърки с медицински хеликоптер. По-късно АФП съобщи, че лекарите не са успели да спасят живота й.

Болдуин е и съпродуцент на филма, в който играе ролята на Харланд Ръст - разбойник, чийто внук е осъден за убийство и който бяга с него, когато момчето е осъдено на обесване за престъплението. Няма повдигнати обвинения за инцидента, който се разследва.

Все още не е известно дали инцидентът е причинен от човешка грешка или повреда на реквизита, а снимките са временно прекратени.

Говорителят на Болдуин отказа коментар по случая, но потвърди за стрелбата и жертвата.

CNNсъобщава, че късно снощи актьорът е бил видян пред шерифската служба на Ню Мексико облян в сълзи, но опитите на репортерите да получат коментар от него са останали неуспешни.

Това далеч не е първият случай на стрелба на снимачната площадка. През 1993 г. 28-годишният Брандън Лий, син на покойната звезда на бойните изкуства Брус Лий умря, след като бе гръмнат от пушка, 44 калибър, докато снимаше сцена от култовия филм "Гарванът".