Първият учебен ден на учениците в кампуса на Northridge (Лос Анджелис, Калифорния) беше внезапно прекъснат, когато койот влезе в класната стая.

Учители и администратори били в залите Our Lady of Lourdes около 7:30 сутринта и чакали учениците да пристигнат, когато койотът влязъл в стаята за осми клас.

Дивото животно безопасно е изведено от помещенията от служители за контрол на животните. Експертът по дивата природа Дженифър Брент казва, че ако срещнете койот или някое диво животно, най -добре е да се оттеглите.

„Не го хранете, не се опитвайте да го погалите“ , подчерта тя. „Всичко това е опасно за койота и лошо за вас. В тази ситуация е добре койотът да се измъкне от вас и хората."

Брент отбелязва, че тъй като изменението на климата причинява тежка суша, животни като койотите ще напуснат естественото си местообитание и ще се отправят към жилищни райони, отчаяно търсещи храна и вода.

„Животните страдат. Хората страдат“, каза Брент.

Калифорния е измъчена от екстремна суша от миналата година. Експертите по климата признават, че човешката дейност е изиграла важна роля в тази ситуация.

"Ще бъде много тъжен ден, когато се сбогуваме с последния жираф и последния слон."