Шофьор на камион беше поставен в трудна ситуация на пътя. Водачи на няколко леки автомобила не му оставиха голям избор, освен да се случи катастрофа.

Причината е появила се костенурка на пътното платно. Колите спират, за да ѝ направят път, но в този момент зад тях се движи тежкотоварното превозно средство. Инцидентът е станал вчера в окръг Уолтън, Флорида.
 
Шофьорът на камиона не успява да спре навреме, за да избегне внезапно спрелите коли и в крайна сметка удари поне две, преди да сгази въпросната костенурка. Тираджията се озовава на отсрещната страна на магистралата. Няма пострадали хора.

„Катастрофата беше резултат от това, че шофьор спря на път 331 S, за да остави костенурка да пресече магистралата. Решение, което предизвика верижна реакция, засягаща множество превозни средства, включително камион“, написа шерифът на окръга във Facebook.
 
„Въпреки че не са предвидени лоши намерения, опитът да се избегне или помогне на животно, което си проправи път по магистрала, може да причини животозастрашаващи наранявания на вас или други шофьори“, предупреждава публикацията.

Шофьорка блокира пътя на камион - нарочно! ВИДЕО

Ето и кадрите от камерата на камиона:

Превод: GlasNews.bg