Няколко седмици преди 100-ия си рожден ден Бети Уайт, любимата актриса и комик, чиято кариера в Холивуд продължи почти осем десетилетия и включваше участия в хитови предавания като Шоуто на Мери Тайлър Мур и Златните момичета, почина. Тя беше на 99.

Уайт почина в дома си в Калифорния в петък, 31 декември. Представител на пожарната в Лос Анджелис каза: „Отговорихме на молба за медицинска помощ. Обаждането е получено в 9:33 ч. /бел.ред. 19:33 часа българско време/. Установихме смъртта на приблизително 99-годишна жена.

Агентът и приятел на Уайт, Джеф Уитяс, каза пред People:

„Въпреки че Бети беше на път да навърши 100, мислех, че тя ще живее вечно. Тя ще ми липсва ужасно, както и животинският свят, който тя толкова обичаше. Не мисля, че Бети някога се е страхувала от смъртта, защото винаги е искала да бъде с най-обичания си съпруг Алън Лудън. Тя вярваше, че ще бъде отново с него."

GlasNews.bg припомня, че Бети Уайт беше най-възрастната действаща актриса, като втора в света беше покойната Стоянка Мутафова. 

През своята телевизионна кариера е удостоена със седем награди Еми от 20 номинации и има звезда на алеята на славата. Първата ѝ награда Еми е през 1951 година, а най-новата през 2011 г., с 60 години разлика. На 8 май 2010 година става най-възрастният човек, който е водещ и гост на популярното американско предаване „Сатърдей Найт Лайв“. През юни 2010 година започва нов телевизионен сериал с нейно участие – „Жега в Кливланд“, където играе Елка Островски. На 17 януари 2012 г. Бети Уайт празнува своята 90-годишнина.

През периода 2012 – 2014 година води предаването „Старчета разбойници с Бети Уайт“.

Тя е голям защитник на животните и работи за тяхното опазване с много различни организации. Жени се три пъти, като първите два брака траят само по две години, а третият – 20 години, до смъртта на съпруга Алън Лъдън през 1981 година. Няма деца. По политически убеждения е демократ.

Превод: GlasNews.bg