Семейство заведе дело срещу детска болница в Тексас. Оказва се, че лекарите там са допуснали „неволна“ грешка при лечението на детето им.

4-годишното момченце постъпило в лечебното заведение, за да му бъде извършена операция на херния в областта на слабините. Вследствие на действията на медиците, на детето е направена вазектомия… по случайност!

Когато хирургът д-р Сюзън Ярош опитвала да премахне хернията, тя е прерязала семепровода на момчето - каналът, който извежда сперматозоидите от тестисите.

Родителите своевременно са уведомени за случилото се. Сега техният син може да остане без поколение, и с опасност за общото му здраве след време, което е и причината за заведеното дело. То е срещу д-р Яруш, като исканото обезщетение е за 500 хил. долара

Според адвоката на семейството, хирургът не е спазил стандартната процедура.

„Стандартната процедура е да се идентифицира правилно анатомията и след това да се реже. Виждал съм подобна грешка да се случва в други различни случаи, но никога хирург да прерязва семепровода на четиригодишно дете," казва той.

Стресираните родители на момченцето се опасяват, че този инцидент може да окаже голямо влияние върху живота му когато порасне. Не само за личното си себеусещане, но и заради бъдещите му партньори.

„Най-лошият дългосрочен ефект е въздействието върху репродуктивния процес на четиригодишното дете, което ще наложи той да премине през редица процедури. Не мисля, че ще бъде невъзможно да има деца, но е възможно да има затруднения,“ казват от болницата.

Превод: GlasNews.bg