Жена е арестувана по подозрение, че е фалшифицирала смъртта си, както и на сина ѝ.

Твърди се, че Доун Мари Уокър е обвинена в кражба на самоличност при утежняващи обстоятелства и притежание на фалшиви документи за самоличност. Ставя ясно, че тя е избягала със сина си в друга държава, за да избегне спор за попечителство.

Обвинената канадката се е преместила в Орегон, след като е инсценирала, че тя и нейното седемгодишно момче са се удавили по време на риболов на речен бряг близо до Саскатун.

Съобщава се, че полицията е открила чанта, счупено риболовно оборудване и одеяло.

Твърди се също, че нейно превозно средство е било изоставено наблизо и е предложена награда от 10 000 долара на всеки, който има информация за местонахождението ѝ.

Детективите, разследвали случая се натъкват на нова следа. Те разбират, че жената е жива и използва самоличността на своя приятелка. Така тя е успяла да премине границата със Съединените щати, използвайки чуждите документи за самоличност и банкови карти.

48-годишната жена е арестувана в петък. Тя казала на полицаите, че сина ѝ не иска да бъде с баща си.

При претърсването на автомобила ѝ са открити и бележки, в които се описва как е планирала изчезването си, включително материали за боядисване на косата и покриване на татуировка.

Списъкът продължава с - 1. Отрицателен тест за Covid 2, Въдица 3, Телефон 4, Превозно средство/мотор 5, Боядисана коса 6, Татуировка.

Детето е отведено от служители на реда, които съобщили на бащата, че момчето е живо.

Превод: GlasNews.bg