41-годишната Сара Бийм в момента е разследвана. Учителката е обвинена, че е заключила 13-годишния си син в багажника на колата си от страх да не се зарази с коронавирус от него.

Инцидентът е станал в Хюстън, Тексас (САЩ). По време на домашен експресен тест момчето потвърдило коронавирус. Майката напъхала детето си в багажника и го откарала до центъра за тестване. Очевидци чули шум на паркинга и уведомили охраната на входа. Бевин Гордън, мениджър на центъра за тестване, се усъмнил и помолил 41-годишната жена да отвори багажника. Там лежал синът й. Учителката казала на озадачения мъж, че се опитва да изолира детето по този начин.

Бевин Гордън й казал, че може да тества 13-годишното дете само ако седне на задната седалка в колата. Жената била против придвижването на заразения. На място е извикана полиция.

В досието по делото се казва: „Майката каза, че е сложила сина си в багажника, за да предотврати евентуална инфекция с COVID-19, докато не го доведе за допълнителни изследвания“.

Сега полицията повдигна обвинение срещу Сара за застрашаване на живота на дете, предаде bild.de. Жената е преподавала в гимназията Cypress Falls и в момента е във ваканция.

Превод: GlasNews