Мъж, който изпаднал в бедствено положение в планината, успял да извика помощ с хитър ход. Той завързал телефона си за своя дрон, а после издигнал устройството във въздуха, за да може да открие връзка.

Мъжът, който запазва анонимност, заседнал в снега на Willamette National Forest. Цялото му семейство било извън страната, а така се оказало, че никой не знаел къде се намира американецът.

Бедстващият мъж нямал обхват, а така нямало как да извика помощ. Той не загубил кураж и му хрумнал хитър план. Той написал текстово съобщение, което  пратил на свой приятел. След това завързал смартфона за дрона си и вдигнал във въздуха устройството. Когато била намерена връзка, съобщението се пратило. В него била посочена и точната локация на бедстващия.

Намериха парчета от руски дрон край бреговете на Иракли

С тази своя постъпка американецът успял да спаси и друг бедстващ турист, който бил изчезнал от няколко дни. Местни спасители признават изобретателността на мъжа, като отчитат и че се е справил добре със състоянието, в което е изпаднал.

Те отчитат това, че не се е отдалечил от превозното си средство и е намерил хитър начин, за да открие връзка. Статистиката сочи, че броят на дроновете, регистрирани в САЩ,  е цели 1,782,479. Популярността на устройствата и подобряването на техните характеристики спомага изключително в търсенето на изчезнали хора.

Производителят на дронове Dji разкрива, че повече от 940 души са спасени с помощта на устройствата на територията на 39 държави.

Превод: GlasNews.bg