Полицията съобщава, че е спасено бебе, родено толкова скоро, че пъпната му връв все още е била прикрепена, след като е било изоставено от мъж на мост в САЩ.

Недоносеното момиченце, което "все още е имало прясна плацента" и е било "скоро родено", е било намерено в събота в Bear Creek в град Кати, западно от Хюстън, Тексас, заяви сержант Хуан Гарсия от шерифския отдел на окръг Харис.

На кадри от видеонаблюдението се вижда как заподозреният, описан като слаб, бавно върви към моста с детето.

След като изоставя бебето, мъжът се отдалечава бавно, преди да се изгуби от погледа.

По данни на Националната метеорологична агенция температурите в района през уикенда са достигнали до 35 градуса, така че момиченцето е имало малък шанс да оцелее.

За щастие млада двойка, която се разхождала със собственото си дете и кучета, забелязала новороденото и се обадила в полицията.

Даниела Феделе разказва пред KPRC 2: "Тази сутрин се връщахме от разходка и се прибирахме, защото беше горещо".

"Когато продължих и погледнах по-отблизо, тогава забелязах едно малко бебе, което сякаш движеше двата си крака", разказва жената.

"Мисля, че беше като, дали виждам това, правилно? Като че ли очите ми наистина виждат бебе тук?", допълва тя.

Съпругът ѝ Луис Марин добавя: "Държа на него. Бебето отвори очи към мен, погледна ме".

"Осъществяваме визуален контакт. И аз си казвам: как може някой просто да направи това?", добавя съпругът.

Сержант Гарсия описа двойката като "благословия" и каза, че са забелязали как заподозреният се отдалечава, преди да спаси детето, пише vesti.bg.

Шерифът на окръг Харис Ед Гонзалес допълни, че все още неназованото бебе е в добро състояние и че полицаите издирват мъжа, който го е изоставил.