Група хлъзгави влечуги едва не се озоваха на борда на самолет, излитащ от международното летище в Маями (САЩ). Служители на Администрацията за транспортна сигурност (TSA) обявиха новината на X, известен преди като Twitter.

В петък, 26 април, торба със змии беше намерена в панталоните на пътник на контролно-пропускателен пункт на международното летище в Маями. Пътникът, идентифициран като мъж, скрил влечугите в малка зелена камуфлажна чанта.

Снимка, показана от TSA, показва две розови змии, плъзгащи се по външната страна на торба с бял опаковъчен материал около нея. Според доклада служители на митническата и гранична служба на САЩ и полицията в Маями са били извикани на мястото. Змиите бяха предадени на Комисията за опазване на рибата и дивата природа във Флорида.

Мъжът скрил змии в панталоните си, розови змии, любопитни неща, влечуги, опитал се да ги пренесе в панталоните си, змии в панталоните си, летище, качи се на самолетЦял екран
Мъжът скрил влечугите в малка зелена камуфлажна чанта Снимка: X (Twitter)

Пътникът се опитвал да вземе международен полет и му бил отказан достъп на борда, след като влечугите били открити. Министерството на транспорта на САЩ обясни на уебсайта си, че федералните и щатските власти налагат ограничения върху транспортирането на живи животни. Освен това всяка авиокомпания определя свои собствени политики за правилното боравене с животните, които превозва.

Центърът за контрол на заболяванията (CDC) съветва собствениците на домашни любимци да купуват полети с по-малко кацания и престой за по-плавно пътуване.