Мъж от Илинойс спечели 25 000 долара годишно за цял живот, след като си купил печеливш билет от лотарийната игра Lucky For Life в Мичиган, според Мичиганската лотария.

60-годишният Майкъл Сопейстал спечели голяма сума след обявяването на печелившия билет от 17 септември. Сопейстал купил печелившия си билет, който включвал числата 11, 15, 17, 24 и 48, на бензиностанция GoLo в Ню Бъфало, Мичиган.

Сопейстал казва, че грешка на продавача е изиграла роля за голямата му печалба.

"Винаги си взимам билет Lucky For Life за 10 или 20 тегления, докато съм тук. Помолих продавача за билет за 10 тегления, но той по погрешка отпечата билет с 10 линии за едно теглене, но аз му казах, че все още го искам", разказва Сопейстал пред "People".

"Една сутрин проверих билета си и видях, че съм спечелил 25 000 долара годишно за цял живот. Веднага започнах да мисля за всички неща, които бих могъл да направя с парите, и дали искам да избера варианта с еднократна сума или анюитет. Беше невероятно усещане!", продължава Сопейстал.

Наскоро Сопейстал е отишъл в централата на Мичиганската лотария, за да получи наградата си. Той е избрал да получи печалбата си наведнъж в размер на 390 000 долара, вместо по 25 000 долара годишно в продължение на 20 години (или до края на живота - което от двете числа е по-голямо), съобщават от лотарията. Той планира да пътува и да спести остатъка от печалбата си.

Сопейстал обяснява, че въпреки че живее в Илинойс, ходи до "Мичиган на всеки няколко седмици, за да хапне в любимия си ресторант".

Билетите Lucky For Life струват 2 долара за шанс да спечелите награди, вариращи от 3 долара общо до 1 000 долара на ден за цял живот. 

Играчите трябва да съвпаднат с всичките пет печеливши числа от 1 до 48 и с топката на късмета от 1 до 18, за да спечелят голямата награда в играта. Тези, които успеят да уцелят билет, който съвпада с всичките пет печеливши числа, но не и с късметлийската топка, ще спечелят 25 000 долара годишно за цял живот.

Тегленето на Lucky For Life се провежда всеки ден в 22:38 ч. Според уебсайта на играта шансовете на Сопейстал да спечели наградата си на 17 септември са били 1 към повече от 1,8 милиона.