В САЩ Сюмин Ли, на 36 години, се ядоса на шума, който съседите му вдигали на горния етаж, и инжектира химикал под вратата им, който разболя тях и детето им.  

Мъжът е заснет от камера за наблюдение. Той беше видян да инжектира опиоид, съдържащ се в спринцовка, под вратата на апартамент във Флорида.

Сюмин Ли е обвинен в три обвинения за побой, две за утежнено преследване и едно обвинение за кражба с взлом, притежание на контролирано вещество и побой на служители на правоприлагащите органи. Камера на веранда го улови да пъха нещо под вратата на съседите след спор за "силни стъпки", пише Daily Star.

Жертвите на атаката не можаха да определят от какво се разболяват и поставиха тайна камера, след като експертите изследваха неидентифицираната миризма. Те бяха ужасени от това, което видяха на записа.

Отмъщение на съседи, отмъщение на съседи, шум, спринцовка, използвани химикали, семейство се разболя, дете се разболя, опиоид, конфликт, спорцял екран
Жертвите на атаката не могат да определят от какво им е прилошало Снимка: Youtube/LawAndCrime

Изданието отбелязва, че Умар Абдула и бременната му съпруга са се преместили в нова къща през юни 2022 г. и скоро в семейството им се е родило момиче, за голямо недоволство на Ли. Шумният нов наемател явно разстроил съседа от долния етаж, който се вбесил от звуците от горния етаж и не спирал да се оплаква от „стъпки“.

"Той се оплака от стъпки. Оплака се от звуците на затварящи се врати. Наемодателят и аз направихме симулация и почти не чухме никакви звуци", каза Абдула.

Изглежда, че предполагаемите действия на Ли са оказали влияние върху семейството на Умар: в продължение на няколко седмици те се чувствали зле и сънливи, а след това се разболяли от мистериозна болест. След семейна ваканция приятел усетил химическа миризма, сравнима с "неприятен" лак за нокти.

„Дори по време на война най-лошите врагове не атакуват врага, другата страна, с помощта на химикали“, добави Абдула.

Сюмин Ли беше арестуван в края на юни и бързо освободен под гаранция. Съдебното заседание по делото му е насрочено за 5 декември.