Четири медицински сестри от Канзас Сити (САЩ) се върнаха на работа след ваканция, която няма да забравят. Момичетата спасиха живота на мъж, който получи инфаркт, докато се разхождаше из австрийска пещера на височина 13 000 хиляди фута (3962 метра).  

Анджелика, Мег, Рейчъл и Фалън са приятелки от няколко години, но за първи път решават да отидат заедно на почивка в чужбина. Момичетата избраха Австрия.

Оказа се, че момичетата изобщо не са планирали да посещават точно тази пещера. Въпреки това, когато най-накрая стигнали там, те разбрали, че са на точното място в точното време. В ъгъла забелязали мъж, облегнат на стената и изглеждащ недобре. Първоначално туристките предположили, че просто е седнал да си почине, но когато видели, че е изгубил съзнание, станало ясно, че положението е сериозно, пише KCTV 5.

„Нямаше нито една сред нас, която да се опита да се въздържи или да не иска да помогне“, казва Анджелика Шорт.

Фалън Олф веднага се втурнала към жертвата, усетила пулса му и разбрала, че получава сърдечен удар. Медицинските сестри започнали да реанимират туриста, като се редували да правят изкуствено дишане до пристигането на линейката. За щастие момичетата са успели да спасят живота на мъжа.

Известно е, че той трябвало да претърпи няколко сърдечни операции, но сега се възстановява бързо.