Милионерите Сузана и Джоузеф Ланда от Ню Йорк (САЩ) закупиха къща в Дъгластън за 2 милиона долара след пенсионирането си, за да осигурят достоен живот на сина си Алекс, който беше диагностициран от лекари със синдром на Даун. Радостното събитие обаче се превърна в истински кошмар: както се оказа, в новата къща живее непознат мъж. 

Мъжът, Брет Флорес, е бил нает от предишния собственик на дома като помощник. Той получавал 3000 долара на седмица за работата си, а след смъртта на собственика през януари 2023 г. просто останал да живее в къщата си. Флорес твърди, че е получил разрешение да живее от починалия, пише ABC 7.

Семейство Ланда обаче твърдят, че Флорес не плаща наем и няма документи. Освен това се твърди, че е обявил къщата за продан в интернет, за да дава стаи под наем на непознати.

"Това е ужас, истински ужас. Събуждам се и заспивам с мисълта: "Кога този човек ще напусне къщата ни?", казва Сузана.

Съгласно законодателството на щата Ню Йорк, ако дадено лице действително живее в дом повече от 30 дни, то може да се квалифицира като самоселник със съответните права.

„Ако нямате договор за наем и не плащате за нищо, откъде имате права?“ – възмущава се Йосиф.

Семейството се опитва по съдебен път да изгони неканения наемател, но засега делото се движи много бавно: в гражданския съд на Куинс са проведени пет изслушвания, но Флорес успява да протака процеса.

Собственост на жилище, покупка на имот, скандал, проблеми с недвижими имоти, милионери, измама, измама, САЩЦял екран
Брет Флорес, след смъртта на предишния собственик на къщата през януари 2023 г., просто остана там. Снимка: YouTube

Човекът идва без адвокат и също е подал молба за банкрут. Той все още живее в къщата. Междувременно новите собственици трябва да плащат сметки за комунални услуги.

"Струва ми се, че правната система се отказа от мен и семейството ми. Това е несправедливо, защото не мога да направя нищо", разочаровано заявява Джоузеф.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за април.