Жена твърди, че е разбрала, че съпругът ѝ е неин братовчед, след шестмесечно запознанство - и въпреки това се е омъжила за него.

21-годишната Макена "Кенна" Хагемайер от Юта хвърли бомбата в TikTok, където документира живота си с цел да достигне 10 000 последователи.

Създателката на съдържание, която живее във Флорида, стана популярна, след като сподели видео, в което се смее и прегръща съпруга си, 25-годишния Ели Хагемайер, за когото се твърди, че е неин роднина, пише Daily Mail.

"Да разбереш, че всъщност приятелят ти е братовчед шест месеца след началото на връзката ви и все пак да се ожените", написа тя в текста към видеото.

Кенна добавя за фон песент "Sweet Home Alabama" на Lynyrd Skynyrd в знак на благодарност към щата, в който бракът между братовчеди е законен.

'Just Utah things', пише тя в заглавието, като добавя серия от хаштагове, включително #cousinsdating и #cousinsmarriage.

Кена и Ели изглеждат блажено щастливи във видеото, което е гледано 1,4 милиона пъти, но много хора бяха ужасени от признанието ѝ.

"Това не е нещо от Юта... това е кръвосмешение" - реагира един човек.

Ето защо всички мислят, че американците постоянно се кръстосват - добави друг.

"Това е добър начин да се спестят пари. Семейно събиране и сватба едновременно - пошегува се друг.

Публикацията на Кена получи повече от 1200 коментара от потребители, които настояваха, че е трябвало да запази тази информация в тайна.

"Хей, не е нужно да казваме на интернет... всичко" - посочи един човек. Не мисля, че щях да позволя на всички да знаят това, но поздравления! - предложи някой друг.

По-късно Кена отговори на някои от коментарите, като заяви, че съпругът ѝ не е искал тя да споделя "тайната" им. "Трябваше да се моля", написа тя.



Много зрители искаха да разберат колко близки са роднините им, особено след като тя разкри плановете си да има бебе тази година.  

Според проучванията децата, родени от двама кръвно свързани родители, са с двойно по-голям риск от вродени проблеми като сърдечни и белодробни дефекти, цепнатини на палитрата и допълнителни пръсти. Освен това е два пъти по-вероятно те да бъдат лекувани от заболявания, изискващи антипсихотични лекарства, като шизофренията например.

Въпреки известните рискове, свързани с кръвосмешението при хората, 19 американски щата и окръг Колумбия все още разрешават бракове между първи братовчеди. Те се намират предимно по крайбрежието и в южните щати.

Макар че в Юта е незаконно да се сключва брак с първи братовчед, освен ако и двете страни не са на 55 години или по-възрастни и не могат да се възпроизвеждат, това е законно във Флорида, където те сега живеят.

Вторите братовчеди имат законно право да сключват брак във всеки щат.

След като повече от месец хората се шегуваха и упрекваха Кена, че се е омъжила за братовчед си, тя засне последващ видеоклип, в който посочва, че "не са толкова близки роднини" без да уточнява повече подробности.