В Щатите усилено търсят изчезнала 22-годишна жителка на Флорида, която през юли 2021 г. е тръгнала на пътешествие с 23-годишното си гадже, а в края на август е преустановила общуването си с всички. На 1 септември младежът се прибра сам вкъщи.

В средата на лятото Габриел Петито и Брайън Лондри решили да пътуват из САЩ в бял кемпер Ford Transit, собственост на момичето. Младата двойка пътувала до слабо населения щат Уайоминг, известен със своите красиви пейзажи. Там влюбените искали да посетят Скалистите планини и Националния парк Йелоустоун.

Габи и Брайън публикували фоторепортаж от пътуването в социалните мрежи. Във видеото те се смеели, целували, тичали по плажа и показвали забележителности. Техният видеоклип „Началото на пътешествието на живота“ събра над 600 хиляди гледания в YouTube.

 

В средата на август в Юта се раздаде тревожен звън. Неизвестно лице е подало сигнал за скандал в автомобилен дом. Полицията, която отишла при обаждането, намерила Габриел да плаче. Тя се оплакала от психичен тормоз, но не повдигнала обвинение срещу Брайън. Инцидентът останал без последствия. На 1 септември Лондри се прибрал сам у дома с колата на Петито. След 10 дни близките на момичето подадоха официално изявление за изчезването й.

"Призоваваме Брайън и всички заинтересовани хора да споделят информация за местонахождението й през последните няколко седмици. Отказът на Брайън да сътрудничи на полицията забавя случая, но истината все пак ще излезе наяве", каза шефът на полицията в Северно пристанище Тод Гарисън.

Разследващите все още не са предявили нищо към Лондри. В момента полицията е иззела колата в търсене на доказателства, а родителите на Габриел изискват от Брайън да каже къде и кога за последно е видял дъщеря им. Защо я е оставил сама и се е върнал във Флорида с колата й?

"Това са важни въпроси, които се нуждаят от спешни отговори", се казва в изявление на роднините на Петито.

Поведението на гаджето на изчезналото момиче беше обяснено от адвоката му Стив Бертолино. Според него в такива случаи интимният партньор става заподозрян номер едно, независимо дали е виновен или не. Изхождайки от това, правозащитникът посъветвал клиента си да мълчи, тъй като всичко, което той казва, може да бъде използвано срещу него. Можем само да се надяваме, че всичко е наред с Габриел и че тя ще се върне у дома.