24-годишно момиче на име Губа от Сиатъл, Вашингтон (САЩ) реши да започне да се подготвя за Страшния съд, след като видя хора да се карат за храна в супермаркета. 

Жената твърди, че е подготвена за всяка ситуация, включително пандемия или Армагедон, и се хвали със запаси, които ще стигнат за пет години. Килерът й е зареден със зеленчуци и плодове, консерви, ориз и паста.

Авторката на многобройни публикации за подготовката за края на света в социалните мрежи, включително управлението на дома, може да се похвали с повече от 437 хиляди последователи в Instagram. Момичето направи избора на начина на живот, след като видя хора да се „бият за храна“, докато супермаркетите докладваха за недостиг на храна в разгара на пандемията от COVID-19.

Жена, която се готви за страшния съд, страшния съд, любопитство, борба за храна, хранителни запаси, храна, пандемия, изолацияЦял екран
Момичето има 13 кокошки Снимка: SWNS

Сега американката редовно дава съвети и задава риторични въпроси, включително какво биха направили хората, ако дажбите бъдат въведени отново, пише Daily Star. Губа, която живее във ферма от 30 акра близо до Сиатъл, се е научила да отглежда зеленчуци, както и да ги съхранява и консервира.

„Живеех в града и ядях храна от супермаркета. По време на пандемията видях празни рафтове, видях хора, които се борят за храна, и исках да бъда самодостатъчна. Започнах да чета книги за градинарство и отгледах малка градина. Сега съм предимно самостоятелна. „Не знаех как да консервирам или отглеждам храна, но сега мога да го направя“, каза тя.

Жена, която се готви за страшния съд, страшния съд, любопитство, борба за храна, хранителни запаси, храна, пандемия, изолацияЦял екран
Запасите ще стигнат за следващите 5 години Снимка: SWNS

Американката отглежда зеленчуци като чесън, домати, различни сортове марули и краставици. Тя има 13 кокошки и малка градина с овощни дървета.

„Имам ябълкови дървета, круши, праскови, мандарини и череши. Отглеждам също малини, къпини и боровинки. Отглеждам всякакви зеленчуци. Правя салса от моите домати и чушки и ако ги консервирате, те могат да останат за 10 или повече години,” казва Губа.

Изданието отбелязва, че Губа използва трислойна система за съхранение на продуктите - краткосрочно, средносрочно и дългосрочно съхранение. Лиофилизираната храна може да издържи до 30 години и да бъде толкова свежа, колкото и замразена, каза тя.

Превод: GlasNews