Според екологичната организация Sea Shepherd, през нощта на 12 септември на Фарьорските острови се е провел масов лов на белостранни делфини, живеещи в Атлантическия океан.

Това продължило само няколко часа. Ловците на високоскоростни лодки и джетове са успели да прогонят голямо стадо в плитки води, убивайки всички делфини.

В резултат на това 1428 животни са загинали близо до плажа край село Скалафьордур.

Sea Shepherd казва, че в региона, където е разрешен китоловът, нощният лов се е превърнал в най-големия, наблюдаван някога в света. Преди това 1200 черни делфини бяха убити през 1940 г.

Изяснява се, че организаторът на нощния лов не е знаел за това и не е дал разрешение, а организацията е извършена от човек от друг регион. Освен това много ловци не са имали лиценз за добив.

Добитото месо се споделя от участниците. Но по време на лова на 12 септември, имало твърде много от него, така че те трябвало да го разпределят на съседни територии.

Снимки и видеоклипове, направени по време на лова на 12 септември, показват изтезанията на животните. Делфините, вече ранени, ги изхвърлят на брега, но оставали живи.

Някои от животните били ранени от витлата на лодките и умирали дълго време в агония.

Внимание! Видео 18+