В САЩ семейство Смит успя да намери изчезналото си куче след 3 години. Събирането на домашния любимец със собствениците стана възможно благодарение на микрочипа. 

Рекс и Бритни Смит от Тексас разкриха, че двата им питбула Джак и Джил са изчезнали през юни 2020 г. По това време кучетата си играели в двора на къщата им, но нещо ги уплашило и избягали в неизвестна посока.

Двойката направи всичко възможно, за да намери любимите си кучета: те ходеха от врата на врата в техния район, пуснаха реклами, свързаха се с приюти за животни и ветеринарни клиники, публикуваха информация в социалните мрежи, пише USA Today. Това беше тъжен момент за семейство Смит, особено за дъщеря им, която по това време беше на 5 години и беше особено близка с кучетата.

Намерено куче след 3 години, семейство, домашен любимец, питбул, на 500 км от дома, микрочип за куче, търся куче от 3 годиницял екран
След като научила, че кучето е намерено, Бритни избухнала в сълзи Снимка: Facebook

В крайна сметка семейството трябвало да се премести на 500 километра в Маккини, Тексас. Те все още от време на време получавали обаждания от приюти или снимки на кучета, които биха могли да бъдат техни домашни любимци, но Джак и Джил така и не бяха намерени. Семейство Смит описват Джак и Джил като страхотни семейни кучета със страхотни характери. Те са чували истории за намиране на животни и връщане на собствениците им с помощта на микрочипове, но не са очаквали това да им се случи.

„Не мислех, че нашите кучета някога ще се върнат, защото са толкова прекрасни и знам, че никой никога няма да ги даде в приют или да ги заведе на ветеринар“, казва Бритни.

Според Рекс семейството е загубило надежда да намери кучетата си, но никога не са ги забравяли. В края на юли мъжът получава обаждане от Little Rock Animal Village и го информират, че Джил е намерена. Той веднага се обадил на Бритни, която се разплакала от радост.

"Иска ни се тя да може да говори. Имаме толкова много въпроси", пошегува се Рекс.

Намерено куче след 3 години, семейство, домашен любимец, питбул, на 500 км от дома, микрочип за куче, търся куче от 3 годиницял екран
Джил заспа до дъщеря им, когато тя легна да подремне Снимка: USA Today

Като цяло Джил беше здрава, но получила няколко драскотини и охлузвания. Лапите й бяха влажни, вероятно от жегата в Арканзас. Бритни незабавно я завела на ветеринар и в кучешкия спа център, където й подрязали ноктите, почистили зъбите и подредили козината.

Според членове на семейството, на четвъртия ден от престоя си вкъщи, Джил се почувствала добре и свикнала с домашната среда. Когато дъщеря им легнала да подремне, домашният любимец заспал до нея.

„Намерихме член на нашето семейство“, каза Рекс.

Семейството продължава да търси Джак и се надява той да се появи в същия район, където е намерена Джил.