Американският телевизионен водещ Тъкър Карлсън пристигна в Москва на 3 февруари, а днес беше видян близо до сградата на администрацията на руския президент. Той пристигна в сградата с кола, натоварена със снимачна техника.

Наблюдатели на Newsweek предполагат, че Карлсън може да е интервюирал руския лидер Владимир Путин. Освен това това твърдение се основава на изявление на журналиста Алексей Венедиктов.

Венедиктов каза, че Карлсон е „постигнал това, което е искал“, но журналистът не уточни какво точно.

По-късно ръководителят на московското бюро на The Financial Times Макс Седън писа за изявлението на Венедиктов. А ръководителят на партията на френските патриоти Флориан Филипо дори стигна до извода, че в Европа се страхуват, че Карлсон ще интервюира Путин, тъй като това може да разкрие лъжите им.

Колумнистите на Newsweek изпратиха запитване до Карлсън по имейл с молба да потвърди или отрече слуховете за интервю с Путин.

Междувременно Карлсън във видео съобщение, достъпно за канала Mash Telegram, увери, че интервюто наистина ще се състои и е планирано да бъде показано без монтаж безплатно.

Той обясни, че срещата е била внимателно планирана в продължение на няколко месеца. Това беше необходимо, защото Белият дом се опита да го провали два пъти.

Журналистът също така увери, че вече е договорил всичко с предприемача Илон Мъск, който уверил, че няма да блокира предаването след публикация в социалната мрежа X.

Отделно Карлсън обясни, че целта на интервюто е опит да се предаде на американците реалността на случващото се в Русия и Украйна. И за прозрачност, както подчерта журналистът, той възнамерява да получи интервю с президента на Украйна Владимир Зеленски.

На свой ред прессекретарят Дмитрий Песков каза, че не възнамерява да коментира движението на Карлсон из Москва, както и пристигането му в Русия като цяло, тъй като тук често идват чуждестранни журналисти и това се приветства.

Относно евентуалното интервю на Путин с Карлсон, Песков отбеляза, че сега няма какво да докладва. В същото време той обеща да информира, ако се появят такива планове.

Но кандидатът за президент на САЩ Робърт Кенеди младши отбеляза, че Карлсън има пълното право да интервюира Путин. Освен това това ще даде „повече прозрачност“, тъй като през цялото време журналистите са интервюирали световни лидери, дори и тези, с които се води война.