Преди ден още един неидентифициран обект беше свален в САЩ. Инцидентът е станал в небето над района на Големите езера. Обектът е свален по указание на президента на САЩ Джо Байдън.

Според CNN, позовавайки се на официален източник, обектът е имал осмоъгълна форма, освен това от него са висяли струни. Предполага се, че не е носел нищо.

Обектът беше свален от F-16 на ВВС на САЩ на приблизително 20 000 фута над Мичиган. Неутрализирането стана, когато възнамеряваше да прелети над езерото Хурон.

Според Пентагона неидентифицираният обект е заплашвал националната сигурност на САЩ, поради което е бил ликвидиран.

Устройството може да извършва разузнаване. Освен това той се приближавал до военни съоръжения. В тази връзка беше решено да бъде ликвидиран.

На този фон стана известно, че този и още един свален в небето над САЩ в петък, 11 февруари 2023 г., апарат може да са с извънземен произход.

Този коментар направи началникът на Северноамериканското командване за въздушно-космическа отбрана (NORAD) генерал Глен Ван Херк.

„Ще оставя на разузнаването и контраразузнаването да вземат решение по този въпрос. Лично аз на този етап не изключвам никакви версии“, каза военният.

Свалиха нов неидентифициран обект над Северна Америка

Окончателното заключение по този въпрос обаче трябва да дадат специалните служби, добави той.

В същото време от Белия дом признаха факта, че Съединените американски щати все още не разполагат с информация за собствеността на самолети, свалени над страната през последните дни, тъй като все още не са проучили останките им. Това заяви координаторът по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

Както Кърби отбеляза, наскоро свалените самолети може да не са разузнавателни или шпионски, нито китайски, а просто безобидни търговски обекти. Тази вероятност остава, докато останките от падналите превозни средства не бъдат правилно изследвани.

Превод: GlasNews