Малко след като калифорнийската лотария посочи победителя в джакпота Powerball от $2,04 милиарда, друг мъж заведе дело, оспорвайки печалбата и твърдейки, че билетът е бил откраднат от него.

Хосе Ривера разкрива, че е закупил печелившия билет от сервизния център на Джо в Алтадена на 7 ноември 2022 г., но той е бил откраднат същия ден, според съдебни документи, получени от TMZ.

В делото се казва, че човек на име Реджи е откраднал билета, но не се предоставят подробности за вероятната кражба на повече от 2 милиарда долара, пише Fox Business.

Ривера твърди, че мъжът му е казал, че дори и да спечели, ще върне билета само при условие, че раздели наградата 50 на 50. Победителят „отказа да бъде изнудван“, като докладва за предполагаемото престъпление на правоприлагащите органи и Калифорния Лотария, с искане за разследване.

Ривера иска обезщетение и да бъде признат за победител. Въпреки факта, че Едуин Кастро официално получи печелившия билет.

Калифорнийската лотария заяви, че не е упълномощена да разследва престъпна дейност сред своите играчи и че обвиненията трябва да бъдат разследвани само от правоприлагащите органи.

„Освен това, когато става въпрос за процеса на проверка на големия победител, Калифорнийската лотария има пълно доверие в неговия процес“, се казва в изявлението. „Калифорнийската лотария остава уверена, че Едуин Кастро е законният победител в наградата от 2,04 милиарда долара от тегленето на Powerball през ноември 2022 г.“