В САЩ, по крайбрежието на Лонг Айлънд, в южната част на щата Ню Йорк, беше забелязана необичайна активност на тигрови акули. Те образуват глутници за лов, което е необичайно за този вид хищник и опасно за хората. 

Първият инцидент се случи на 8 юли, когато 15-годишен сърфист край брега беше ухапан по крака от акула. Ден след този инцидент властите решиха да затворят плажовете. В същия ден обаче се случиха още две атаки на тигрови акули, когато хищниците ухапаха двама мъже над 40 години.

The Independent отбелязва, че забраната за плуване ще бъде в сила по плажовете на Лонг Айлънд, докато не бъде гарантирана безопасността на хората. Местните власти вече са отделили средства за закупуването на допълнителни безпилотни превозни средства и плавателни съдове, за да се открива навреме активността на акулите.

Около 50 пясъчни тигрови акули са били забелязани да плуват в големи стада близо до брега, според съобщения в медиите. Това поведение е необичайно за хищниците, тъй като те обикновено ловуват сами и рядко се среща толкова голям брой заедно. Обикновено вероятността да станете жертва на тези акули се оценява от учените като изключително ниска - само 1 на 3,7 милиона.

Превод: GlasNews