Експерти от американското списание Popular Mechanics публикуваха описание на атака с руски ядрени ракети "Сармат" над Ню Йорк. Според експертите пълномащабната ядрена атака ще изисква детонирането на 2031 термоядрени бойни глави. Жертвите на удара може да са 62,4 милиона жители на САЩ.

Така на практика в своята статия експертите описаха унищожаването на Ню Йорк от ракетите Сармат.

В описанието се казва, че в резултат на въздействието на най-малко 12 термоядрени заряда Ню Йорк и околните райони ще бъдат „разкъсани на парчета“.

Отбелязва се, че ядрените ракети вероятно ще бъдат насочени към сгради на енергийни предприятия, комуникационни центрове, летища и Федералната резервна банка.

Ударът създава огнено кълбо с температура един милион градуса по Целзий, което изгаря почти всички сгради и напълно унищожава Манхатън.

В същото време радиоактивните отпадъци ще убият до 95% от хората.

При тотална ядрена атака от страна на сарматите, според експертите на изданието, в Ню Йорк ще загинат почти всички жители.

„Това ще бъде най-лошият ден в историята на човечеството и тези, които оцелеят, може да започнат да завиждат на тези, които не са имали този шанс“, се казва в материала.

Превод: GlasNews