В САЩ, в Колорадо Спрингс, бяха намерени мумифицирани останки на семейство, опитващо се да живее „извън мрежата“, след като гледало видеоклипове за оцеляване в YouTube.

Телата на сестрите Кристин Ванс, на 41 години, Ребека Ванс, на 42, и нейния 14-годишен син са открити в палатка в къмпинг в националната гора Гънисън, на девет мили от Охайо, според окръжния следовател, пише Metro. Името на детето не се съобщава, тъй като е непълнолетно.

Според съдебния лекар Майкъл Барнс телата, две от които са открити в палатката и едно отвън, показват признаци на недохранване, разлагане и частична мумификация. Причината за смъртта все още не е установена, но се предполага, че семейството е починало най-вероятно от глад, ниски температури или отравяне с въглероден окис, докато се опитвало да запали огън, за да се стопли.

Намерени са и празни кутии от храна, каза Барнс, което предполага, че са яли консервирана храна. На мястото са намерени и книги за оцеляване и търсене на храна.

Предполага се, че тримата най-вероятно са отишли ​​на къмпинг през юли 2022 г. и са починали през зимата. Членовете на семейството казаха на съдебния лекар, че групата е отишла на пътуване миналото лято и е планирала да живее „извън мрежата“.

Семейството умря в гората, те искаха да живеят далеч от обществото, семейството, сестрите, тийнейджър, майка и син, отидоха да живеят в гората,цял екран
Семейството се опитало да разубеди сестрите да отидат в гората Снимка: Метро

Полусестрата на двойката Тревала Джара каза, че те били решени да избягат от цивилизацията и не са успели да ги убедят в противното.

"Опитахме се да ги спрем. Но те не ни послушаха. Вече бяха решили всичко", каза Тревала Хара в интервю за местен вестник .

Според членове на семейството през последните години сестрите са били „обезсърчени от състоянието на света“, което ги е накарало да се преместят на постоянно място за пребиваване в отдалечен район.

„Ребека тръгна на пътешествие с добри намерения. Тя мислеше, че защитава сина си и нашата сестра Кристина, защото не искаше те да се забъркат в това, към което смяташе, че светът отива. Кристина реши да се присъедини към майка и син в пътуването им, защото смяташе, че ако бъде с тях, те ще имат по-голям шанс да оцелеят. Съпругът ми и аз се опитахме да ги спрем", каза Джара в интервю за The Washington Post .