Арестуваха мъж, заподозрян в опит за отваряне на авариен изход на самолет, както и нападение над стюардеса.
 
33-годишният Франсиско Северо Торес бил задържан в неделя вечерта на международното летище в Бостън Логан, след като кацнал от Лос Анджелис, пише Metro.
 
45 минути преди самолетът да пристигне се задействала аларма. Оказало се, че дръжката на страничната врата била преместена с една четвърт към отворено положение, а лостът за аварийно кацане бил освободен.

Пасажер в частен самолет загина по време на силна турбуленция

Стюардеса веднага обезопасила вратата, а после съобщила на останалата част от екипажа. В това време друга служителка  видяла Торес, който бил около аварийния изход.

Тя попитала дали той е извършил намесата, като мъжът косвено си признал. Той запитал дали има записи от деянието. След това стюардесата призовала капитана да кацне възможно най-бързо.

Пред вратата вече дежурели две жени от екипажа, когато Торес отново се приближил. Мъжът се нахвърлил със счупена лъжица към една от стюардесите, като ѝ нанесъл три удара по врата.

Пилот разкри за тайно място в самолетите СНИМКИ

Пасажери и част от екипажа се хвърлили към Торес и успели да го обезоражат. След кацането на полета, той веднага бил задържан.

Повдигнати са му обвинения за намеса в работата на екипажа на самолета, както и в нападение над служител.

Той се явил пред съда този понеделник, а магистратите го оставиха в ареста.

Няма информация за поводът за опасната проява.

 Превод: GlasNews.bg