74-годишната Ан Майерс от Охайо (САЩ), която преди това не е имала проблеми със закона, се е осмелила да ограби банка в град Феърфийлд. Полицията е задържала жената в собствената й къща. При претърсване на колата е открит пистолет, за който се твърди, че е бил използван при обира, както и изхвърлени дрехи и фалшив номер. За това пише Билд.

Майърс е обвинена в грабеж с огнестрелно оръжие и подправяне на доказателства. Тя е успяла да открадне само 500 долара.

Съобщава се, че самата пенсионерка е станала жертва на интернет измама. Тя е прехвърлила на неизвестно лице големи суми пари, взети назаем от роднини - 5000 долара от сестра си и 65 000 долара от приятел. Невъзможността да върне дълговете подтикнала жената към този отчаян акт.

„Някои може да я смятат за жертва, но Ан застраши живота и здравето на хората в банката, като ги ограби с оръжие“, казва полицейският сержант Брандън Маккроски пред местния вестник The Columbus Dispatch.

Според него в навечерието на обира Майърс е обсъждала възможността за подобно престъпление с близките си, но те не са приели думите й на сериозно.

Снимка: Полицейско управление на град Феърфийлд

До първото съдебно заседание Ан Майерс ще бъде в ареста с възможност да бъде освободена под гаранция срещу 100 000 долара. Ако бъде призната за виновна, жената е заплашена от до 15 години затвор.

От полицията не разкриват подробности около измамната схема, принудила пенсионерката да предприеме неправомерни действия.

Превод: GlasNews.bg