Петима души бяха убити и най-малко 34 ранени при серия от масови стрелби в четири щата на САЩ, съобщиха вчера американските власти, цитирани от световните агенции.

Тези инциденти породиха тревоги, че изблиците на насилие в САЩ, свързано с огнестрелни оръжия, може да зачестят в условията на пандемия с идването на лятото и облекчаването на антиковидните ограничения, позволяващи на хората да общуват по-свободно.

В столицата на щата Тексас - град Остин бяха ранени 14 души, след като двама мъже открили стрелба един срещу друг в оживен централен район на града. По-късно полицията съобщи, че е арестувала един от заподозрените за стрелбата и все още издирва другия.

В Чикаго, щата Илинойс, една жена бе убита, а девет души бяха ранени, когато двама мъже открили стрелба срещу минувачи на тротоар в квартал "Чатъм", в южната част на града. Двамата извършители са избягали от местопрестъплението и все още се издирват.

В Савана, щата Джорджия, полицията съобщи, че един мъж е бил убит, а седем души ранени при масова стрелба в петък вечерта, информира novini.bg. Двама от ранените са деца на 18 и 13 години. Неизвестен извършител откри стрелба вчера в град Кливланд, щата Охайо, при която бяха убити трима души, а четирима ранени, съобщи телевизия "Фокс нюз", позовавайки се на полицейски източници. Един от простреляните починал на място, а шест души били хоспитализирани, от които двама починали.