Домашни питбули ненадейно нападнаха едногодишно момиченце, а майка му уби единия, за да спаси детето си. Ужасният инцидент се разиграл преди дни в предградията на Лос Анджелис.

Малката Руби Сервантез си играела край кучетата на баба си, които били вътре, за да бъдат изкъпани, докато неочаквано не била нападната и притисната на пода от единия питбул. Почуствал безпомощността, другият захапал детето за крайниците.

Семейството разказва, че преди трагедията тригодишните животни Буч и Райдър никога не са били агресивни.

“Беше страшно, мислех си, че дъщеря ми ще загине”, споделя майката Джими Моралез. “Почувствах се безпомощна, не знаех какво за сторя, единствената ми мисъл бе, че трябва да го убия”, допълва тя.

През това време други от семейството опитват да спасят Руби, но безуспешно. Тогава Джими взема кухненски нож и пронизва неколкократно разярените животни. Детето най-накрая е спасено, като травмите му са тежки – счупено ребро и множество ръзкъсвания по рамената и главата.

За щастие бързо е оказана медицинска помощ в местна болница и Руби ще се възстанови напълно. Единият питбул загинал намясто, а другият е предаден на общинските власти, за да бъде умъртвен.

Семейството споделя, че е шокирано от станалото. Кучетата били при тях от съвсем мънички и били взети от един и същ приют. По време на престоя си в дома никога не проявявали агресия... до преди фаталния ден.

Повече от 4,5 милиона души биват ухапани от кучета само в САЩ, а на 800 000 се налага да потърсят медицинска помощ, пише "Дейли Мейл".

Цели 22,5% от ухапванията са дело на питбули – най-големият процент от всички породи.

Превод: GlasNews.bg