В САЩ 82-годишна нюйоркчанка погрешно беше счетена за мъртва. Жената била отведена в погребалния дом и открита дишаща три часа по-късно. 

На 4 февруари в 11:15 сутринта беше съобщено, че е починала пациентка в рехабилитационния център Water's Edge в Порт Джеферсън, Лонг Айлънд. Но... в 14:09 ч. служители на погребалния дом OB Davis в Милър Плейс обявиха, че жената е жива, пише The Guardian.

Възрастната американка е откарана в болница. Информация за текущото й здравословно състояние не се съобщава.

Авторите на публикацията отбелязват, че по официални данни това е вторият подобен случай в САЩ за последния месец.

Припомняме, по-рано старчески дом в Айова беше глобен с 10 000 долара за преждевременно обявяване на смъртта на 66-годишна жена. Инцидентът е станал на 3 януари в Центъра за специални грижи за Алцхаймер Глен Оукс в Ърбандейл.

Пациентката беше поставена в торба за трупове и откарана в погребалния дом и крематориума в Анкени, където беше установено, че е жива. Служители на институцията върнали жената обратно в лечебното заведение, където 2 дни по-късно тя починала.

Обявиха жена за мъртва, тя се събуди в трупен чувал

Според полицията прокуратурата на щата Ню Йорк ще разгледа инцидента.

А на 4 февруари стана известно за „съживяването“ на мъж, чиято смърт на свой ред беше констатирана от трима медицински работници от Института по съдебна медицина. Учените предполагат, че 29-годишният затворник в поправителния дом в Астурия в северозападна Испания е имал рядко състояние на каталепсия.

Превод: GlasNews