Американката Лиз Милър нарече себе си "гений", след като сподели отговори на въпроси от интервю, които според нея ще помогнат на всеки "да завладее потенциален работодател". 

Жената, известна в социалните медии като The Tech Sales Gal, наскоро беше съкратена поради поредица от съкращения в технологичния сектор по-рано тази година. Но в рамките на две седмици бостънският техник премина успешно 11 интервюта в осем компании, в които й бяха зададени много подобни въпроси.

В едно от видеата си в TikTok американката твърди, че е имала необичайно преживяване, благодарение на което е преминала „най-доброто интервю в живота си“, пише Daily Star. В отговор на молбата на интервюиращия „разкажете ми за себе си“, Лиз реши да не изброява „една по една“ всички компании в автобиографията си. Вместо това тя попита интервюиращия какво би му било „най-интересно да научи за нея“.

Интервю за работа, успешно интервю, направено откритие, съкращаване на работа, загуба на работа, назначен, услуги на HPцял екран
Жената премина успешно 11 интервюта в 8 компании Снимка: Tiktok/techsalesgal

Във видеото, което има близо половин милион гледания и над 52 000 харесвания в TikTok, тя обясни, че обикновено започва с представяне на себе си и откъде идва.

„Някак си минавам поред през всяка компания в автобиографията си. И тъй като често сменям работата си, чувствам, че това отваря вратата за разговори, които не искам да водя. Така че днес направих нещо ново. Казах, „Ще бъда радостна да ви разкажа всичко за себе си по време на това интервю“, каза Лиз.

@techsalesgal I am a genius, that is all #interview #interviews #interviewtips #sales #salestok #salestips #salesinterview #tech #womeninsales #womenintech #saas #layoff #layoffs #work #worklife #corporate #corporateamerica ♬ original sound

Американката добави, че иска да е сигурна, че по време на 30-минутното интервю ще разкаже само това, което има значение за бъдещия работодател. Този подход се оказа ефективен, тъй като работодателят каза, че е особено заинтересован да научи за нейния „опит в продажбата на инструменти за разработка на софтуер“.

"Така аз никога не съм говорила за не особено красивите моменти в моята кариера. Те дори не ме попитаха за тях, защото имахме толкова богат разговор за това, за което те искаха да говорим", добави тя, след което се нарече "гений". 

Публиката хареса смелостта на жената.

„Този ​​отговор също така подчерта вашите умения за продажба – както казахте, така бихте разговаряли с клиент преди демонстрация!“ — написа един от потребителите в коментарите под видеото.