Полицейски служител ще бъде съден за причиняване на катастрофа.

Инцидентът станал в американския щат Арканзас. Никол Харпър управлявала автомобила си по магистрала близо до Джаксънвил, когато полицейската кола зад нея подала сигнал да отбие. Жената пуснала аварийните светлини, за да покаже намерението си да спре, но изчаквала удобно място за целта. Тя наближила разклонение на магистралата, което се стеснява и се надявала да отбие на безопасно и по-широко място.

В следващия момент обаче, полицаят доближил автомобила си до задната лява страна на колата на Никол и я подпира. Жената губи контрол над возилото си и се преобръща.

Цялата случка е филмирана от камерата на полицейския патрул, където ясно се вижда как се прилага „Техниката за прецизно обезвреждане“ (PIT).

От записа става ясно още, как след преобръщането на колата на Никол, заклещена вътре, извиква на служителя на реда, че е бременна. В отговор полицай Дън казва: „Ето къде се озова“, за това, че не е спряла достатъчно бързо след сигнала му.

Жената обяснява, че не ѝ е било дадено адекватно време, в което да спре. Тя е подала иск в съда и е решена да търси правата си. Според нея прилагането на техниката PIT е застрашила живота ѝ, този на нероденото ѝ дете, както и на останалите участници в движението.

Вижте и зрелищните кадри от инцидента:

Превод: GlasNews.bg