В Съединените щати полицаи издирваха велоцираптор, който беше откраднат от Центъра за изкуства и наука в Южна Дакота.

Полицейският сержант от Сиукс Фолс Арън Бенсън каза в петък, че служител по сигурността е забелязал трима души да носят статуята от Вашингтонския павилион и е извикал полицията малко след полунощ, пише Huffpost. Записите от камерите за видеонаблюдение помогнаха на полицията да проследи крадеца до един от близките апартаменти.

„Като отвориха вратата, детективите можеха ясно да видят, че велоцирапторът е точно вътре“, каза Бенсън.

Служителите на реда са задържали трима заподозрени за кражба в големи размери. Бенсън каза, че един от тях е на 18, друг на 19, а третият е непълнолетен.

„За щастие статуята не е повредена“, каза Мадлин Гроган, директор на образованието, програмирането и експонатите на павилиона, в имейл в петък.

Статуята и много други изображения на динозаври са част от изложбата „Динозаври в дивата природа“ във Вашингтонския павилионен научен център. Организацията не предостави никаква информация за размера или теглото на статуята.

Учените смятат, че велоцирапторите са израснали до 6 фута (1,8 метра) на дължина и са тежали около 100 паунда (45 килограма), когато са бродили по земята преди милиони години.