18-годишна майка направи нещо ужасно с бебето си. Тя е хваната на записи от камера, как паркира колата си непосредствено до контейнери за боклук, излиза от возилото и изхвърля в един от тях новороденото.

От кадрите се вижда как след известно време, трима души приближават до казаните и започват да ровят, вероятно чули детския плач. Не след дълго пристига и полиция. Те установяват самоличността на тийнейджърката, която обяснила и защо е постъпила така.

По думите ѝ тя не знаела, че е бременна до момента, в който не родила в банята в дома си ден по-рано. Алексис от Ню Мексико е арестувана и обвинена в опит за убийство на бебето си, след като го захвърля на боклука при 30-градусова жега за близо шест часа.

В обясненията си пред съда момичето заявява, че се е разделила с бащата на сина си през август миналата година. Когато родила, се паникьосала. Увила бебето в хавлия и го сложила в найлонова торба заедно с битови отпадъци, тогава отишла и до кошовете за боклук.

Младата майка говори за детето с „то“ по време на разпита ѝ. Момченцето вече е настанено в болница в щата Тексас с хипотермия. Направено му е преливане на кръв, както и се храни и диша през тръба.

Алексис може да лежи до 15 години в затвора за деянието си.

Превод: GlasNews.bg