Наказателният процес срещу 45-ия президент на страната Доналд Тръмп тече трета седмица в САЩ. Бившият ръководител на Белия дом е обвинен във фалшифициране на финансови отчети на организацията Тръмп, за да прикрие плащания към порноактрисата Стефани Клифърд, известна под псевдонима Сторми Даниелс, в замяна на мълчанието й за афера с Тръмп през 2006 г.

Наскоро в съда Сторми Даниелс разказа на съдебните заседатели за обстоятелствата на срещата си с Тръмп през юли 2006 г., въпреки че самият Тръмп категорично отрича да е имал любовна връзка с Даниелс.

По това време Тръмп беше известен бизнесмен с телевизионното си шоу Celebrity Apprentice.

Тръмп и Даниелс се срещнали на голф турнир в езерото Тахо. Тръмп поканил 27-годишното тогава момиче в хотелската си стая на вечеря. Според Даниелс по време на разговора Тръмп я попитал за работата в порно индустрията, а не само за секса. Например той попитал дали актрисата от филми за възрастни се страхува от заразяване с полово предавани инфекции и колко често се изследва.

Бизнесменът показал и снимки на съпругата си Мелания, която наскоро му родила син, и казал, че двамата с жена му спят отделно.

Тръмп говорил и за телевизионното си шоу, но Даниелс отбелязала, че няма да може да се появи по телевизията заради професията си. В този момент предприемачът сравнил актрисата с дъщеря си Иванка.

„Напомняте ми за дъщеря ми, тя е умна, руса и красива и хората също я подценяват“, цитира Даниелс думите на Тръмп в съда.
В този момент от разговора актрисата ударила Тръмп по задните части с едно от списанията му.

След това момичето отишло до тоалетната, а когато се върнало, видяло Тръмп да лежи в леглото по шорти и тениска. На процеса тя дори се опита да покаже позата му, като отметна ръката му назад и повдигна крака му.

„Първоначално просто онемях, дори подскочих от страх. Не очаквах някой да е там, особено без повечето си дрехи“, каза порно актрисата.

Според нейните признания „главата й се завъртяла“, а краката й се подкосили. Тя се опитала да си тръгне, но Тръмп застанал между нея и вратата, макар и „не по заплашителен начин“.

В крайна сметка двойката е правила секс.

„Бях без дрехи и обувки. Свалих си сутиена. Бяхме в мисионерска поза”, спомня си порно актрисата.

Тя също така заяви, че в един момент й е "причерняло", въпреки че разказа в съда подробно за използването на презервативи спрямо цвета на мебелите и плочките в стаята, отбелязва RBC.

Жената добави, че след това се е "разтреперила" и е решила да вижда Тръмп само на обществени места.

Самият Тръмп реагира бурно на показанията на порноактрисата в съда. Известно е, че по време на почивката съдията се е обадил на неговия адвокат Тод Бланш.

„Разбирам, че вашият клиент е разстроен в момента, но той псува силно и клати глава и изглежда презрително [към Даниелс]. Това може да доведе до сплашване на свидетели и съдебните заседатели разбират това“, каза съдията.

Сторми Даниелс ще продължи да дава показания. Линията на защита ще се опита да убеди журито, че порнозвездата е водена само от желание да спечели пари от скандалната история.