CBS пусна видео, разсекретено от президента Джо Байдън, което е заснето преди атаката на кулите близнаци в Ню Йорк на 11 септември 2001 г. Според съобщения в медиите видеото се публикува за първи път и на него се виждат атентаторите-самоубийци, участвали в атентата.

Видеото, според канала, е получено от британската полиция почти 14 дни след трагедията, но преди това не е публикувано.

В кадъра се появяват терористите Наваф ал Хазми и Халид ал Мидхар, които се намират в апартамента, където се провежда партито. Местоположението на атентаторите-самоубийци е град Сан Диего, времето е февруари 2000 г.

В същото видео се появява и гражданинът на Саудитска Арабия Омар ал-Баюми, когото разследването подозира в организиране на терористични актове. При ареста му сред доказателствата е намерено и това видео. По-късно обвиненията срещу Ал Баюми бяха свалени, а самият мъж беше освободен.

Припомняме, че на 11 септември 2021 г. Байдън каза, че отделите трябва да одобрят и публикуват разсекретени документи в рамките на шест месеца.

Първият документ на 11 септември беше публикуван от ФБР. Припомняме, че 2749 души загинаха при терористична атака в Ню Йорк, 189 във Вашингтон и 44 в Пенсилвания.