В Ню Йорк (САЩ) медицинска сестра и нейното семейство са "превзели" апартамента на пациентка. Татяна Абело, майка й и сестра й живеят в къщата с две спални от 18 месеца, откакто възрастната им хазяйка Вера Кац почина през август 2021 г.

FoxNews отбелязва, че предполагаемите нашественици казват, че имат "права на наследство" върху апартамента, защото са били като "семейство" на умиращата жена.

Дъщерята на покойната Ален Скайлър разкри, че Татяна Абело е била наета през 2016 г., за да се грижи за Кац, певица от биг бенд, която се е изявявала под псевдонима Вера Стюарт.

"Влюбих се в тези хора. Имах добри отношения с тях, защото се грижеха за майка ми. Купувах им подаръци, плащах за вечеря", каза 65-годишната Скайлър в интервю за The Post.

Момиче, жена, Татяна Абело, медицинска сестрацял екран
Татяна Абело Снимка: New York Post

Всичко се променя около месец след смъртта на Кац, която живееше в апартамента повече от година по време на пандемията.

През 2021 г. Ален била изправена пред предизвикателство. Тя не успяла да влезе в апартамента на майка си заради "резе" на вратата. Семейство Абело отказало да отвори вратата както на дъщерята, така и на полицията в Ню Йорк. В резултат на това Скайлър реши да се обърне към жилищния съд в Манхатън, където разказа как това семейство заплашва да изхвърли пепелта на родителите й в тоалетната.

Жената все още няма възможност да се върне в къщата и да вземе личните вещи на родителите си. В резултат на делото Татяна Абело се съгласи да върне праха на бащата и майката на Скайлър до декември 2021 г.

Жена, пенсионерка, певица, Вера Каццял екран
Вера Кац

Дъщерята на починалата твърди, че според публикациите в социалните мрежи, които е видяла, старите мебели на семейството й вече не са в апартамента. Според нея сувенирите, книгите, великолепната колекция от винили просто са изчезнали.

 
Превод: GlasNews