В САЩ гимназиален учител в Меса, Аризона, беше отстранен от работа, след като според съобщенията няколко ученици били уплашени от неговия костюм на Сатана за Хелоуин. 

Когато учениците влезли в клас, видели учител с дяволски рога, който държал вила, пише Huffpost.

Съобщава се, че когато всеки ученик влизал в класната стая, учителят размахвал вила над главите им и казвал: „Здравей, Сатана“. Натаниел Хамлет каза пред репортери, че докато някои ученици намират шегата на учителя за смешна, а други просто я отхвърлят, той лично не я харесва поради религиозни причини.

„Казах „Не ми причинявай това“ и бутнах вилата може би три или четири пъти. Той отново каза същото и продължи да го прави“, каза Хамлет пред KPNX .

Неназованият учител по-късно каза пред репортери, че костюмът на Сатаната е част от "Седмицата на духа" в чест на Хелоуин.

"Участието в подобни събития за мен е начин да ангажирам учениците и да внеса забавление в класната стая. Няма нищо сложно", казва учителят.


Когато учениците влязоха в класната стая, учителят размаха вили над главите им. Снимка: KPNX

Натаниел Хамлет обаче не се съгласи и казал на баща си, бившия кандидат в борда на държавните училища в Меса Крис Хамлет, който докладвал за инцидента на директора на училището.

"Бях бесен, защото и аз съм християнин. Това, което наистина ме ядоса, беше, че синът ми продължаваше да му казва "не", а учителят продължавал да стои на мястото си", каза Крис Хамлет.

В резултат на това учителят беше отстранен от час по средата на сесията на следващия ден и пуснат в платен административен отпуск, се казва в изявление на училищния район на Меса. На ситуацията реагира и Натаниел Хамлет, който смята отстраняването за справедливо, но каза, че учителят многократно се е държал лошо с всички ученици, така че трябва да бъде уволнен.