В САЩ е одобрена продажбата на лабораторно отгледано пилешко месо. Култивираното месо се отглежда в стоманени резервоари, като се използват клетки, получени от живо животно, оплодена яйцеклетка или специализирана клетъчна банка.

"Ъпсайд Фуудс" произвежда големи листове от пилешки клетки, които след това се оформят в котлети и колбаси.

Пържолите унищожават нашето ДНК: има опасност от „прихващане" на рак

Над 150 компании в света се фокусират върху производството на месо на клетъчна основа, което обхваща не само пилешко, но и свинско, агнешко, риба и говеждо месо, тъй като въздействието на традиционната консумация на месо върху околната среда е най-силно изразено при говеждото месо.

Ройтерс отбелязва, че с тези одобрения Съединените щати ще станат втората страна след Сингапур, която разрешава продажбата на така нареченото култивирано месо.