Медиите съобщават, че американският президент Джо Байдън по време на среща с премиера Олаф Кристерсон е отказал да отговори на въпроса какво мисли за следите от кокаин, открити в Белия дом.

Журналистите отбелязаха, че в отговор американският лидер се усмихнал, а след това разперил ръце. Байдън не каза нито дума.

Откриха кокаин в Белия дом

Припомняме, че по-рано в резиденцията на президента на САЩ беше открит бял прах. Експертизата обаче, според представителя на тайните служби Антъни Гулиелм, е показала, че веществото е безвредно. Проверката е извършена от противопожарната служба на окръг Колумбия. По време на търсенето и откриването на веществото Байдън не е бил в Белия дом.

Според NBC News предполагаемият наркотик е открит в западното крило, където минават служители и гости и където оставят вещите си, преди да влязат в офисите. Каналът твърди, че веществото е кокаин.

На свой ред The ​​Washington Post съобщи, че вечерта на 2 юли е открито подозрително вещество. Изданието цитира пристигнал на място пожарникар.

„Виждаме жълта лента, на която пише „кокаинов хидрохлорид“, съобщават медиите.

Източници на изданието казаха, че въпреки положителния резултат от изследването, наркотикът е бил малко.

Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, коментира ситуацията с кокаина в Белия дом. Политикът иронично отбеляза, че вместо изтребителите F-16, обещани на Киев, Вашингтон може да прехвърли кокаин на президента Владимир Зеленски.

Коментарът се появи на английски в социалната мрежа.

„Очевидно вместо F-16 за киевското дете е било приготвено успокоително“, подигра се той.

Според CBS тайните служби на САЩ провеждат задълбочено разследване, в което разглеждат записи и регистрационни файлове, за да определят кой е имал достъп до шкафчето. А прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза, че Байдън е наясно със ситуацията.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп също коментира случващото се. В Truth Social той каза, че кокаинът в Белия дом може да принадлежи на сина на президента Хънтър Байдън. И отказва да повярва в друга версия, като се има предвид, че наркотикът е намерен „съвсем близо до Овалния кабинет“.

Тръмп предположи, че медиите ще направят някои успокояващи изявления и скоро „цялата история ще бъде сведена до нула“. Истината е известна на служителите на реда, защото има камери за наблюдение.

„Те вече знаят отговора, но вероятно не им харесва“, каза Тръмп.