Репортерка от Флорида привлече вниманието на зрителите в сряда, когато презерватив, сложен на микрофона й, проблясва на екрана по време на излъчване на ураган на открито. 

Кайла Галер от NBC2 правила репортаж за урагана Иън от паркинг във Форт Майерс, Флорида, когато зрителите бяха разсеяни от "защитното средство" за нейния микрофон.

„NBC 2 практикува безопасни репортажи с микрофон по време на урагана Иън“, коментира шеговито зрител. „NBC наистина остави тази жена да държи микрофон, увит в презерватив, до лицето си“, добавя друг. 

Галер бързо защити решението в своите истории в Instagram. 

„Много хора питат какво има на микрофона ми“, казва тя. Това е, което мислите, че е. Това е презерватив. Помага за защита на техниката. Не можете да намокрите тези микрофони. Има много вятър и много дъжд, така че трябва да направим това, което трябва да направим и това е да сложим презерватив на микрофона.", споделя тя.

Колегата на Галер, Джеф Бутера от ABC7, след това сподели снимка на микрофона на Галер отблизо. Той туитна изображението заедно с надпис: Ние практикуваме безопасно отразяване на урагани.

"Няма по-добро средство за водоустойчивост на микрофон. Моят колежка зададе много въпроси, ха-ха. Момент на лекомислие в тази неприятна буря…", добавя той.

Забавният обмен идва на фона на влошаващите се условия на западния бряг на Флорида, докато ураганът Иън опустошава с рекордни ветрове със скорост над 160 км/ч.

Ураганът Иън връхлетя Флорида, коли и къщи са под вода СНИМКИ+ВИДЕО

С предупреждения за екстремни ветрове, издадени за района на Форт Майерс, експертите предупреждават жителите за вълни над 5 метра.