Републиканците обещаха, че ако спечелят изборите за Конгреса, САЩ ще засилят контрола върху отпускането на средства за подпомагане на Украйна. Това заяви лидерът на републиканското малцинство в Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти в интервю за CNN.

„Много подкрепям Украйна, но смятам, че докато вървим напред, е необходима отчетност“, каза той.

Според него властите на САЩ трябва „да не издават празен чек“, а да разпределят изпращането на ресурси там, където са най-необходими. В същото време всички решения за доставките, смята политикът, трябва да се обсъждат открито в Камарата на представителите и Конгреса.

"Първото нещо, което ще видите, е закон за затягане на контрола по границата (с Мексико). Това е необходимо. Само тази година 2 милиона души вече са преминали границата", каза Маккарти.

Той смята, че в случай на победа републиканците ще се заемат преди всичко с решаването на вътрешните проблеми на Съединените щати, по-специално в борбата с нелегалната имиграция.

В редица планове на републиканците политикът обяви намаляване на държавните разходи за ограничаване на инфлацията, увеличаване на финансирането на полицията за борба с престъпността и укрепване на енергийната независимост на страната.

Превод: GlasNews