Пастор е открил, че червата му "приготвят" собствен алкохол всеки път, когато той яде въглехидрати. Това се случва заради рядко заболяване.

Въпреки че на пръв поглед може да звучи като "мечтана" болест - това не е така.

Адам Стамп страда от т. нар. Синдром на автопивоварната (ABS), който го докарва до пияно и агрсивно състояние, без да е близвал капка алкохол.

37-годишната съпруга на Адам забелязала, че той често губи дар слово и думите му звучат като несвързани брътвежи, което я накарало да подозира 40-годишния ѝ мъж, че е прикрит алкохолик.

Всичко излиза наяве, след като Адам бил засечен при проба с дрегер, който показал съдържание на алкохол над допустимото ниво за шофиране. И това при положение, че целят ден двамата прекарали заедно и без дори да сръбват.

След серия прегледи при лекари, които също заподозрели Адам, че е прикрит алкохолик, стигнали до заключението, че има ABS.

40-годишният баща на четири деца от Питсбърг, Пенсилвания, обаче е амбициран да се пребори със заболяването си.

“Отначало Джейна не ми вярваше, като ѝ казвах, че не съм пил и трябваше да я убеждавам, че не водя тайно от нея двойнствен живот”, разказва той. “Когато узнахме истинската причина, тя буквално се срина и каза, че не може да понесе повече стрес.”

"Случвало се е да говоря разни неща и да не помня нищо от това. Да вървя някъде и да не знам къде съм и какво се случва. Бях много войнствен, без природата ми да е такава. Имах един случай, при който бях изхвърлил масата в трапезарията у дома и трябваше да дойде приятел, за да ме усмири., разкрива Адам.

“Повечето хора се развеселяват, когато си пийнат, но при този синдром нещата изобщо не стоят по този начин. Той направо променя самоличността ти.", казва още той.

Диагнозата се потвърдила от лекарските прегледи през февруари тази година, а лечението започнало през март. То включва строга диета, която напълно изключва въглехидратните храни и се основава на месо, сирене и яйца.

Заради тежкия процес на изчистване, включващ симптоми на гадене, диария и стомашни спазми, Адам е трябвало да излезе в тримесечен болничен.