В Калифорния продължава издирването на 65-годишния английски актьор Джулиан Сандс. Той изчезна в района на планината Балди по време на кампания през януари тази година.  

Властите издадоха съобщение за медиите в понеделник, в което обявиха, че издирването е в ход, пише Daily Mail. Отделът на шерифа на окръг Сан Бернардино е провел осем наземни и въздушни експедиции за търсене от януари в търсене на Сандс. Повече от 80 доброволци и спасители участваха в търсенето, но Сандс така и не беше открит.

"Въпреки скорошното затопляне някои участъци от планината остават недостъпни поради екстремни условия. Няколко района включват стръмни скали и дерета, по които все още има сняг и лед", се казва в доклада.

Джулиан Сандс е известен с ролите си във филми, номинирани за Оскар, като Стая с изглед. Той също играе важна роля в противоречивия филм "Елена в кутия".

Освен това той участва във филмите "The Killing Fields", "Leaving Las Vegas", "Warlock", "Ocean's Thirteen", "The Girl with the Dragon Tattoo", "Crooked House" и много други.

Той беше обявен за изчезнал на 13 януари тази година. Сандс отиде на поход до Плешивия връх в планината Сан Габриел в Калифорния. Автомобилът му е намерен в подножието на планината. Джулиан е известен като запален ентусиаст на открито, който е покорил планини по целия свят.

Сандс има две дъщери от американската журналистка Евгения Читковиц, за която се жени през 1990 г., и син Хенри от първата си съпруга Сара Сандс, бивш редактор на програмата Today на BBC Radio 4.

Брат му Ник каза през януари, че все още се надява брат му да е жив.