Цивилен самолет кацна аварийно близо до голф игрище, собственост на Доналд Тръмп. Самолетът с полет от Санта Моника до Лонг Бийч кацна в неделя в Тихия океан край Ocean Trail Drive в района на Rancho Palos Verdes в Лос Анджелис. 

Районът е близо до Trump National Golf Club в Лос Анджелис, един от голф клубовете, собственост на 45-ия президент на Съединените щати, пише Newsweek.

След аварийното кацане пилотът и кучето му изплували на брега и не са пострадали. Сигналът за катастрофата е подаден около 17:20 ч. местно време, съобщи шерифът на окръг Лос Анджелис.

Въздушно спасяване на шерифския отдел на Лос Анджелис 5Цял екран
Air Rescue 5 на шерифския отдел на Лос Анджелис разполага тактически медици след катастрофата с малък самолет в Ранчо Полос Вердес, Калифорния.
Въздушно спасяване на шерифския отдел на Лос Анджелис 5Цял екран
Въздушно спасяване на шерифския отдел на Лос Анджелис 5Цял екран
Въздушно спасяване на шерифския отдел на Лос Анджелис 5

Все още не са известни причините за повредата на двигателя на самолета. Според началника на пожарната на окръга Бърнард Питърс едномоторен Piper Cherokee Six е потънал в океана.

Едуард Уорго, говорител на бреговата охрана на САЩ, каза, че на борда е имало един човек и куче.

„И двамата успяха да изплуват безопасно“, обясни той.

Инциденти в близост до съоръженията на Тръмп

И преди са се случвали инциденти в близост до активи на Тръмп. По-рано този месец земетресение с магнитуд 4,8 удари близо до Националния голф клуб в Бедминстър, Ню Джърси.

Епицентърът на труса е бил близо до гара Уайтхаус в Ню Джърси, близо до голф игрището на бившия президент, според Геоложката служба на САЩ. Няма жертви или "съобщения за големи щети", съобщиха властите в Ню Йорк.